Konobar Milan u bujanovačkoj kafani vratio gostu izgubljenih 970 evra, ovaj ga nije počastio ni kafom

Bujanovac, 1. februar 2024.- Milan Đorđević, konobar u čuvenoj kafani Oaza u Bujanovcu, svakako je heroj i simbol poštenja u ovoj godini!

Dok je raspremao sto kad su gosti platili i otišli, u separeu je  prvog dana februara pronašao novčanik sa ličnim dokumentima i- 970 evra.

– Stavio sam novčanik u šank. Nakon sat ili dva, došao je čovek da pita da li smo možda pronašli novčanik- priča Milan za Bujanovačke.

Oaza je klasična  gradska kafanica sa kariranim stolnjacima, u koju celog dana svraćaju gosti, poznata na jugu Srbije po dobroj hrani i ljubaznom osoblju.

Naš heroj je tipična bečka škola konobara koja odstupa od lokalne sredina, sa leptir mašnom i manirima, koji ne čeka da naručite piće već sam doliva gde treba, tih i nenametljiv.

Kada se gost vratio po novčanik, nije imao dilemu:

– Nije bio siguran gde je zaturio novčanik, pa je došao i kod nas da pita. Naravno da sam mu odmah vratio novčanik- priča Milan.

Nije mu žao što ga vlasnik novca nije počastio ni kafom, a kamo li nekim novcem.

-Ne treba mi tuđe, skroman je Milan.

Priča nam da mu ovo nije prvi sličan slučaj u 16 godina dugoj konobarskoj karijeri.

– Desilo se da je gost, pre nekoliko godina u drugoj kafani gde sam radio, zaboravio torbicu sa 4.000 evra, koju sam mu uredno vratio sutradan. Pronalazio sam u kafani i mobilne telefone, dokumenta, kartice, i uvek sam ih vraćao. Nikad me niko nije častio makar kafom, ali ne žalim za tim. To što nađem nije moje i ne treba mi, kao što mi ne treba ni da me neko časti zbog poštenja i, na kraju, građanske dužnosti, iskren je Milan.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *