Opština deli 15 miliona bujanovačkim studentima, otvoren konkurs

Bujanovac, 1. februar 2024. Bujanovački studenti će i ove godine od Opštine dobiti  jednokratnu novčanu pomoć. Konkurs je otvoren dana i trajaće do 29. februara, a izdvojeno je 15 miliona dinara za tu svrhu.

Prošle godine je pomoć iz budžeta opštine dobilo 575 studenata sa teritorije opštine Bujanovac.

Kriterijumi koje bi kandidat trebalo da ispunjava su: da je prvi put upisao godinu studija i master studija; uspeh u srednjoj školi za studente prve godine studija, odnosno na studijama za studente ostalih godina studija; da nije u radnom odnosu; da nema više od 26 godina, odnosno za studente prve i druge godine master studija nema više od 28 godina; studenti koji imaju status godine – pripremna godina (učenje jezika) imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Kandidati koji žele da konkurišu uz zahtev mora da dostave sledeću dostavljaju: elektronski očitanu ličnu kartu ili uverenje o prebivalištu  kandidata; potvrdu da je prvi put upisao godinu studija u 2023/2024. godini; potvrdu o prosečnoj oceni u srednjoj školi za studente prve godine; uverenje o  prosečnoj oceni u toku studiranja za ostale kandidate; i žiro račun studenta ili roditelja.

Prijave se dostavljaju u zgradi opštine Bujanovac, ul. K. Petrovića,  br. 115, Odeljenju za javne službe, kancelarija broj 301, od 10 do 14 časova, sa kompletnom dokumentacijom u orginalu ili fotokopije dokumentacije uz popunjenu izjavu službe za obrazovanje.

Rang lista studenata se formira prema proseku ocena i godini studija. Komisija u zavisnosti  od raspoloživih sredstava  predviđenih u budžetu opštine na osnovu rang liste  utvrđuje iznos.

Kandidati za dodelu jednokratane novčane pomoći koji nisu uvršteni u rang listu imaju pravo na prigovor u roku od 15 dana od dana objavljivanja preliminarne rang liste.

Ceo konkurs možete videti OVDE.   

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *