Mitrović (SNS): Pozivamo sve, ali bukvalno sve srpske stranke u Bujanovcu na zajedničku izbornu listu

Bujanovac, 5. februar 2024. – Nenad Mitrović i Stojanča Arsić, kao lideri dve jedine srpske liste koje su ušle u SO Bujanovac nakon izbora 2020, pozivaju sve partije i pokrete koje okupljaju bujanovačke Srbe na formiranje zajedničke liste za predstojeće lokalne izbore.

Stojanča Arsić

Mitrović, šef Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu, precizira da poziv važi za sve, bez obzira da li su u Srbiji vlast ili opozicija: „Bukvalno za sve“, kako precizira. Dodaje da su naziv liste i stranačka obeležja „tehnička pitanja“ o kojima će se razgovarati.

Da ne bude zabune, Arsić i ja nismo se tajno sastali, ne krijemo ništa, već smo razgovarali kao nosioci lista jedine dve odborničke grupe, SPS i SNS, u lokalnom parlamentu. Svi predstavnici političkih stranaka u Bujanovcu će ubuduće dobijati poziv za sastanke, kaže Mitrović

Kako objašnjava, napravljen je plan da se, najpre, uradi analiza rada srpskih odbornika koji su „bili izopšteni iz lokalnog sistema vlasti koji je činila svealbanska koalicija“:

-Zatim sledi ozbiljna analiza rezultata ranijih izbornih ciklusa na svim biračkim mestima na teritoriji Bujanovca.

Cilj zajedničke liste je da Srbi sačuvaju 13 odborničkih mandata, možda čak i da se taj broj poveća, a jedini način za to je jedinstveni nastup svih srpskih stranaka.

Mitrović još uvek ne zna kako bi mogla da se zove zajednička srpska lista, smatra da se radi o tehničkom detalju, ali očekuje da lokalni političari prevaziđu sve vrste podela:

U susret izborima: Kako je Bujanovac glasao 2020

-Raniji pokušaji jedinstvenog nastpa su propadali, verujem da sada to neće biti slučaj. Očekujem da sve, ali bukvalno sve stranke koje u Bujanovcu okupljaju Srbe, formiraju jedinstvenu listui.

Osnovni cilj takve liste bio bi formiranje multietničke vlasti sa strankama koje okupljaju pripadnike ostalih zajednica.

-Očekujem da do razgovora sa svim srpskim političkim akterima dođe posle Sretenja, kže Mitrović i dodaje kako lokalne izbore očekuje tokom maja ili juna.

SO Bujanovac ima 41 odbornika. Na izborima 2020. SNS je osvojio 10 mandata, SPS 3, ali su albanske stranke, prvi put od izbora 2002, formirale svealbansku većinu bez prisustva Srba. Zbog toga su srpski odbornici uglavnom bojkotovali rad parlamenta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *