Mariji otkriven karcinom u petom mesecu trudnoće, pomozimo joj da živi!

Bujanovac, 9. februar 2024. – Marija Nikolić (38) iz Rujkovca kod Medveđe boluje od karcinoma grlića materice koji joj je otkriven u trudnoći. Nada za izlečenje je imunoterapija koju ne pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje. Jedna doza leka košta pola miliona dinara, na njoj je za lečenje potreban 3,1 milion dinara.

Posle 11 godina sa radošću je iščekivala rođenje drugog deteta, ćerke Danke. Marijina sreća bila je neizmerna sve do petog meseca trudnoće kada joj je otkriven invazivni karcinom grlića materice. Od jula 2021. počinje teška borba sa opakom bolešću. Odstranjeni su joj materica i jajnici. Zbog metastaza imala je još tri operacije u abdomenu. Ugrađena joj je ileo stoma.

U sedmom mesecu trudnoće je operisana, carskim rezom je rođena beba Danka koja u avgustu puni tri godine. Brat Petar završava osnovnu školu. Deca Mariji daju snagu da izdrži muke. Godinu i po dana je primala hemo i zračne terapije.

Pošto je iscrpela sve vidove lečenja koji su bili mogući, ostala joj je samo imunoterapija. Jednu dozu je već primila, a prima je na tri nedelje.

Za prvih 6 ciklusa imunoterapije potrebno je 3 miliona dinara. Marija je bez posla. Suprug Dragiša radi u Kulturnom centru u Medveđi. Sa njegovom platom jedva podmiruju osnovne potrebe, zbog toga im je neophodna pomoć ljudi dobre volje.

Za Marijino lečenje su otvoreni računi preko fondacije „Budi human“, a može se pomoći i slanjem SMS poruke 1623 na broj 3030.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *