Veliki krst i za zajedničku crkvu Levosojčana i Oslarčana

Bujanovac, 9. februar 2024. (foto arhiva) – Po ugledu na sela Žuželjica i Božinjevac, meštani sela Levosoja i Oslara kod Bujanovca planiraju izgradnju krsta u zajedničkoj crkvi Svetog Proroka Ilije. Krst će, kao i u prethodna dva slučajeva, izraditi braća Tošiki.

U toku je prikupljanje novca. Svako ko želi da učestvuje može da donira novac, mesnoj zajednici Levosoje i crkvenom odboru Levosoje.

-Već su se javili neki donatori koji su obećali sredstva, a svi meštani Levosoja i Oslara koji žele da pomognu mogu u subotu i nedelju to da urade – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Levosoje Jovan Milanović.

Podsetimo, braća blizanci Martin i Marjan Veljanović (1985) iz Bujanovca, poznatiji kao braća Tošiki, do sada su u svojoj radionici napravila dva krsta – za sela Žuželjica i Božinjevac.

I Božinjevac dobio krst od braće Tošiki (foto)

Oni su ranije preko Bujanovačkih poručili da ne žele da stanu i pozvali ljude dobre volje i iz drugih sela da im se jave i pomognu da ovakav dar dobiju i ostale crkve.

-Da idemo dalje, da se narod okuplja i daruje za novi krst u narednom selu. Daće bog da još ovakvih krstova čuva sve ljude koji žive na ovim prostorima – poručila su tada braća.

U petak je i selo Ljiljance dobilo krstove izrađene u radionici braće iz Bujanovca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *