NURDOR: Pomozimo deci oboleloj od raka

Bujanovac, 12. februar 2024. Svetski dan dece obolele od raka (15. februar) biće obeležen aktivnostima NURDOR-a u Vranju, ispred Robne kuće od 12 časova, saopšteno je iz ove organizacije.

„Pozivamo vas da zajedno sa nama podržite sve male superheroje koji se leče. Pridružite se kampanji #IJASEBORIM i dođite 15. februara ispred Robne kuće u centru Vranja od 12 časova, da zajedno menjamo sve(t)!“, poručuju iz NURDOR-a.

Prijatelj dece i mladih obolelih od raka možete postati i slanjem SMS poruke sa tekstom 1 na 1150. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.

Ovaj dan biće obeležen u više od 30 gradova širom Srbije, navode iz NURDOR-a.

„Naša misija je da svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje. Ovo ne možemo sami“, poručuju iz NURDOR-a.

Dodaju da samo uz podršku šire društvene zajednice, volontera, medija, donatora, mogu biti snažan oslonac i podrška malim borcima koji svoje bitke vode u tišini.

„Samo zajedno možemo stvarati bolje društvo, tako što brinemo o onima među nama koji ne mogu sami. Hajde da skrojimo svet po meri onih koji nas uče šta je to hrabrost“, piše u saopštenju ove organizacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *