Učiteljica Goca Zlatković ponovo na čelu OŠ „B. Radičević“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 19. februar 2024. Novi vršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu od ponedeljka je učiteljica Gordana Zlatković, koja od 1997. radi u ovoj školi, a na njenom čelu bila je u periodu od 2014. do 2018. godine.

-Danas je stiglo rešenje iz Ministarstva prosvete kojim sam postavljena za V.D. direktora na period od 6 meseci, odnosno do okončanja konkursa za izbor direktora u punom mandatu – kaže Zlatkovićeva za Bujanovačke.

Poništen konkurs, Tasić neće biti ponovo direktor OŠ „B. Radičević“

Svesna je, kako kaže, da je posao direktora odgovoran i da zahteva dvadesetčetvoročasovno angažovanje.

-Znači mi to što su u ministarstvu prepoznali moj trud i rad, i što su mi ukazali poverenje da vodim školu. Mi smo velika škola, sa mnogo učenika i mnogo zaposlenih, znam da će biti dosta izazova pred nama, ali se nadam da ćemo ih uspešno prevazići.  Pored toga, čeka nas i povratak u matičnu školu – dodaje Zlatkovićeva.

Na pitanje da li će se prijaviti na konkurs za direktora kada on bude raspisan, kratko odgovara:

-Videćemo, otom potom.

Podsetimo, ministarka prosvete poništila je konkurs za izbor direktora Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu na kojem je dosadašnji direktor Nenad Tasić dobio još jedan mandat na čelu škole.

Konkurs je poništen zbog nalaza prosvetne inspekcije koja je utvrdila niz nepravilnosti prilikom sprovođenja samog konkursa, ali i u radu direktora.

Tasiću je četvorogodišnji mandat istekao prošle nedelje i on se vratio poslu nastavnika u Srednjoj školi „Sveti Sava“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *