Bujanovački Crveni krst počeo raspodelu paketa pomoći najugroženijima

Bujanovac, 20. februar 2024. (foto arhiva) – Distribucija porodičnih paketa hrane, higijene i brašna za 1.170 materijalno najugroženijih domaćinstava u opštini Bujanovac, počela je danas, rečeno je našem portalu u Crvenom krstu Bujanovac, koji je zadužen za raspodelu pomoći.

Pakete dobijaju socijalno ugrožene porodice iz udaljenih seoskih domaćinstva, samohrana staračka domačinstva, porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece, kao i one koje imaju invalidno lice.

Spiskove porodica za koje je potrebna pomoć dostavljali su predstavnici mesnih zajednica na teritoriji opštine Bujanovac.

Na osnovu dostavljenih spiskova raspodela porodičnih paketa hrane, higijene i brašna počela je danas po već utvrđenoj dinamici, odnosno, u naseljima Brnjare, Buštranje, Rusce, Jablanica i Vogance, navode u CK.

Distribucija porodičnih paket trajaće do 20.marta 2024.godine.

Vlada Republike Srbije je na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u 2023.godini opredelila sredstva za nabavku paketa pomoći u programu pomoći najugroženijim stanovnicima gradova i opština II, III i IV grupe razvijenosti.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *