Tužilaštvo o teškom udesu: Uhapšen vozač, prevozio 14 migranata

Bujanovac, 20. februar 2024. Posle teške saobraćajne nesreće u ponedeljak uveče na starom putu Bujanovac – Preševo u kojoj su poginule tri osobe, a 12 je povređeno, iz Višeg javno tužilaštva (VJT) Vranje saopšteno je da je vozaču R.R. (1981) iz sela Crnotince (opština Preševo) određeno zadržavanje do 48 sati.

“Do nesreće je došlo sinoć kada je osumnjičeni R.R. (1981) iz sela Crnotince u nameri pribavljanja koristi neovlašćeno obavljao tranzit 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja i usled neprilagođene brzine sleteo sa puta, a vozilo se prevrnulo“, saopštilo je VJT.

Teška saobraćajka kod Bujanovca, ima poginulih

Prema osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

U klinički centar Niš prebačeno je četvoro povređenih, od kojih jedno 15- godišnje dete s politraumom, jedna osoba od 18 godina sa povredama grudnog koša, u jedinicu intenzivne nege primljena je 37-godišnja osoba s politraumom, a povređeno je i jedna 47-godišnje lice koje ima kontuziju grudnog koša i u stabilnom je stanju, rečeno je za N1 iz UKC Niš, prenosi N1.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *