Pčelari iz regiona početkom marta u Bujanovcu

Bujanovac, 21. februar 2024. – Međunarodni sajam pčelarstva „Pčela ne poznaje granice“, osmi po redu, biće održan 2. marta u sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu. Organizator sajma je pčelarsko udruženje „Polen 2012“ iz Bujanovca u saradnji sa pčelarskim udruženjima „Nektar“ i „Apicula“.

Pokrovitelj sajma, na kome će učestvovati oko 50 izlagača sa čitavog Balkana, je Opština Bujanovac.

Nakon prijema gostiju, posetioci će moći da uživaju u igri i pesmi mališana iz bujanovačkog vrtića „Naša radost“, a zatim će predsednik opštine Nagip Arifi svečano otvoriti sajam. Imaćemo četiri predavača koji će govoriti na različite teme iz oblasti pčelarstva – kaže za Bujanovačke Zarije Mitić iz udruženja „Polen 2012“

Sajam pčelarstva u Bujanovcu: Obaraju se rekordi, posetioci iz celog regiona (foto&video)

Prvi predavač biće prof. dr Zoran Stanimirović, šef katedre za  biologiju i rukovodilac Centra za inovaciona i naučna istraživanja Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, koji se nalazi na Stanfordovoj listi 2% najuticajnijih naučnika u svetu.

Pored Stanimirovića, predavači će biti i doc. dr Uroš Glavinić, koji će govoriti o savremenim trendovima u kontroli pčelinjeg krpelja, zatim dr Goran Bajić koji će prezentovati preparat „Formikpro“  i dr Beqe Hulaj čija će tema biti američki trulež legla.

Organizatori pozivaju sve pčelare i ljubitelje pčelinjih proizvoda da dođu i uzmu aktivno učešće na sajmu.

Prošlogodišnji sajam pčelarstva „Pčela ne poznaje granice“ okupio je rekordan broj izlagača i posetilaca – po proceni organizatora oko 1.000.

Bujanovčanin Vladan Mladenović radi sa pčelama ali u kući nema ni jednu teglu meda, „izmislio“ posao od koga može lepo da se živi

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *