Poverenica Brankica Janković u Bujanovcu, Savet Albanaca je izvestio o diskriminaciji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. februar 2024. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se u petak u Bujanovcu sa rukovodstvom Nacionalnog saveta Albanaca.

Kako je saopšteno iz NSA, na sastanku je poverenica upoznata sa oblicima diskriminacije države Srbije prema albanskoj zajednici.

“Postignut je dogovor dve strane da se komunikacija nastavi radi poboljšanja položaja albanske zajednice”, kažu u Savetu Albanaca.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti je nezavisan, samostalan i specijalizovan državni organ, a Brankica Janković je 2020. godina dobila drugi mandat na čelu ove institucije.

Zadaci Poverenika su sprečavanje svih vidova, oblika i slučajeva diskriminacije, zaštita ravnopravnosti fizičkih i pravnih lica u svim oblastima društvenih odnosa, nadzor nad primenom propisa o zabrani diskriminacije, kao i unapređivanje ostvarivanja i zaštite ravnopravnosti.

O sastanku u NSA u Bujanovcu poverenica se nije oglašavala.




One thought on “Poverenica Brankica Janković u Bujanovcu, Savet Albanaca je izvestio o diskriminaciji

  1. Миле

    Србија треба да зузме став према националним мањинама исто онако како се њихове матице односе, поступају са Србима ван Србије тако треба и ми .реципрочно.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *