Dvojica Bujanovčana renoviraju kapele na gradskom groblju, potrebna im je podrška sugrađana

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. februar 2024.- Dragi Pešić, zvani Kozinjavko i Zoran Zafirović, zvani Dima iz Bujanovca rešili su da renoviraju, za početak, jednu od tri kapele na gradskom groblju i odaje jer, kako kažu, sve su u katastrofalnm stanju.

-Dragi je došao na tu ideju i zvao me da mu pomognem, što sam naravno prihvatio. Kapele na gradskom groblju su stare preko 30 godina i u lošem su stanju. Trebalo bi zameniti pločice i okrečiti, bar za početak – kaže Dima za Bujanovačke.

Njih dvojica će, kako kažu, sami finansirati obnovu jedne kapele, ali bi im značila pomoć građana kako bi mogli i ostale da srede, a onda ako ostanu sredstva mogla bi da se zamene i vrata ili sredi toalet.

Dozvolu da renoviraju kapelu dobili su i od direktora JP Komunalac.

Na pitanje kako su došli na tu ideju, Dragi kaže:

-Mi smo stari Bujanovčani, tu su nam svi sahranjeni, podigli smo i sebi spomenik za života i iz razgovora sa suprugom došli smo na ideju da bi trebalo bar jednu kapelu renovirati, jer nisu u dobrom stanju, a svi ćemo jednog dana tu završiti – kaže emotivno Dragi.

Svi koji žele da na bilo koji način pomognu mogu da se jave Dragiju na broj 065/8652730 i meni na broj 060/0653979, pa ćemo se dogovoriti. Svako ko bude donirao novac dobiće za to priznanicu. Pomoć može da bude i u vidu materijala za rad ili sam rad na kapeli – dodaje Dima

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *