Bujanovački Sajam pčelarstva u subotu

Bujanovac, 27. februar 2024. Osmi po redu Međunarodni sajam pčelarstva „Pčela ne poznaje granice“ biće održan 2. marta u sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu. Organizator sajma je pčelarsko udruženje „Polen 2012“ iz Bujanovca u saradnji sa pčelarskim udruženjima „Nektar“ i „Apicula“.

Opština Bujanovac je pokrovitelj sajma, na kojem će učestvovati oko 50 izlagača sa čitavog Balkana.

Po agendi organizatora, prijem gostiju počinje još od 6 časova, a završava se u 9. Nakon toga sledi nastup mališana iz bujanovačkog vrtića „Naša radost“, u 10 časova će predsednik opštine Nagip Arifi svečano otvoriti sajam.

Od 10 do 11 časova je predviđen obilazak štandova i podela zahvalica, nakon čega počinju predavanja.

Prvi predavač biće prof. dr Zoran Stanimirović, šef katedre za  biologiju i rukovodilac Centra za inovaciona i naučna istraživanja Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, koji se nalazi na Stanfordovoj listi 2 odsto najuticajnijih naučnika u svetu.

Pored Stanimirovića, predavači će biti i doc. dr Uroš Glavinić, koji će govoriti o savremenim trendovima u kontroli pčelinjeg krpelja, zatim dr Goran Bajić koji će prezentovati preparat „Formikpro“  i dr Beqe Hulaj koji će govoriti na temu američki trulež legla.

Organizatori pozivaju sve pčelare i ljubitelje pčelinjih proizvoda da dođu na sajam.

Prošle godine se na sajmu okupio rekordan broj izlagača i posetilaca – po proceni organizatora oko 1.000.

Sajam pčelarstva u Bujanovcu: Obaraju se rekordi, posetioci iz celog regiona (foto&video)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *