Bujanovac dobija „mapu puta“ za smanjenje otpada

Bujanovac, 28. februar 2024. Opština Bujanovac dobiće do kraja marta izrađen model privrede koji štedi i obnavlja prirodne resurse, produžava korišćenje materijala i proizvoda i smanjuje otpad. Ideja je da se napravi pregled stanja u oblastima upravljanje otpadom, otpadnim vodama, energetska efikasnost javnih zgrada, urbana mobilnost, upravljanje i druge teme relevantne za cirkularnu ekonomiju.

Lokalna mapa puta cirkularne ekonomije biće izrađena kroz projekat ‘’Smanjenje ugljeničnog otiska lokalnih zajednica primenom principa cirkularne ekonomije u RS’’, koji sprovode Ministarstvo zaštite životne sredine i UNDP, a pored opštine Bujanovac dobiće je i opština Medveđa.

Tim povodom će u sredu, 28. februara, biti održan sastanak u sali Skupštine Opštine Bujanovac.

Za izradu ovih dokumenata angažovana je konsultantska kuća NC Master, koja sa svojim timom eksperata priprema ova dokumenta u skladu sa Metodologijom koja je, takođe, urađena kroz ovaj projekat tako da će lokalne mape puta cirkularne ekonomije biti završene do kraja matra 2024. godine, poručuje savetnik za ekologiju i zaštitu životne sredine u Bujanovcu Snežana Milošević

Nakon sagledavanja izazova, urađene su, kako se navodi, preporuke kako da primenom odgovarajućih mera unapredimo sve aspekte koji će nam pomoći u zelenoj transformaciji naše lokalne zajednice.

Inspekcija kažnjava građane zbog divljih deponija




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *