Film o odrastanju i različitostima za srednjoškolce u Američkom kutku

Bujanovac, 28. februar 2024. Američki kutak (AK) Bujanovac je u saradnji sa srednjom školom „Sezai Suroi“ u Bujanovcu organizovao u utorak projekciju filma „Odrastanje“, a nakon toga i razgovor sa učenicima na temu različitosti.

„Film „Odrastanje“ je bio primeren njihovim godinama i svi su bili vrlo aktivni u diskusiji nakon filma. Projekciji je prisustvovalo 29 srednjoškolaca, od kojih su većina članovi Američkog kutka. Ovakvi događaji će biti organizovani i u budućnosti, jer je interesovanje veliko“, poručuju iz AK.

Učenike je na projekciju filma vodila nastavnica srpskog jezika Jelena Ranđelović, koja za Bujanovačke kaže da je ova vrsta aktivnosti uvek interesantna deci.

-Posetili smo centar da bismo se upoznali sa aktivnostima Američkog kutka. Igrali smo se malo karaoka, gledali film i diskutovali o njemu. Učenici su bili aktivni, posebno u diskusiji na temu odrastanja i različitosti. Pored toga, imali su priliku da razgledaju knjige u AK-u i da se upoznaju sa svim aktivnostima koje kutak organizuje – kaže Ranđelovićeva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *