Kurtijeva stranka podržaće Kamberija na lokalnim izborima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. februar 2024. Stranka kosovskog premijera Albina Kurtija Samoopredeljenje pružila je podršku Partiji za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu. Funkcioneri PDD na čelu  Kamberijem posetili su u sredu centralu Kurtijeve stranke u Prištini iz koje su potom poručili  da će nastaviti da podržavaju albanske političke stranke koje nepokolebljivo štite albanske interese i prava.

-Iskoristili smo priliku da čestitamo političkoj platformi ‘Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi’ na nedavnim izborima u Srbiji. Zahvaljujući velikom poverenju građana i neviđenom rezultatu, Albanci iz ‘doline’ i dalje imaju dostojnog predstavnika koji istinski zastupa njihove interese“, naveo je generalni sekretar Samoopredeljenja Alim Rama.

Kako je rekao, posle parlamentarnih izbora dolaze lokalni, pa su Kamberiju i njegovoj stranci poželeli uspeh u izbornom procesu.

-Pokret Samoopredeljenje ostaje posvećen podršci albanskim političkim subjektima koji, osim progresivne političke dimenzije, nepokolebljivo štite albanske interese i svuda se zalažu za prava albanske zajednice – poručio je Rama.

Sastanku je prisistvovala i savetnica kosovskog premijera Albina Kurtija, Ardita Sinani, koja vodi odbor PDD u Preševu, Ragmi Mustafi, savetnik potpredsednika kosovske vlade Besnika Bislimija I šef bujanovačkog odbora PDD,  i organizacioni sekretar stranke Rahim Salihi.

Sinani je posle sastanka poručila da su PDD i Samoopredeljenje ujedinjeni u postizanju zajedničkih ciljeva.

-Na prošlim izborima Albanci iz Doline su bili ujedinjeni tako da niko nije mogao da nas podeli – rekla je Sinani.

Lokalni izbori u Bujanovcu najverovatnije će biti održani početkom juna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *