Preventivni besplatni pregledi štitne žlezde u nedelju u Domu zdravlja

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 29. februar 2024. Preventivni ultrazvučni pregledi štitne žlezde i uzimanje materijala za hormonski status štitne žlezde obavljaće se u nedelju (3. mart) u Domu zdravlja Bujanovac. Fokus je na sugrađanima koji nemaju potvrđenu bolest štitne žlezde, jer je cilj da se otkriju novi slučajevi.

Ministarsvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje nastavljaju sa dobrom praksom preventivnih pregleda, tako da će se na nivou čitave Srbije, pa i u našem Domu zdravlja, raditi ultrazvučni pregledi štitne žlezde i hormonski status štitne žlezde u nedelju, u periodu od 8 do 16 časova – kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović

Pregledi se, kako kaže, odnose na odrasle pacijente i one koji nemaju već detektovanu bolest štitne žlezde, jer je cilj da se otkriju novi slučajevi, a ne da na pregled dođu oni koji već imaju dijagnostifikovanu bolest.

-Na rendgenu će se raditi ultrazvučni pregledi, a materijal za hormonski status se šalje u vranjsku laboratoriju, pa će rezultati biti naknadno svima dostavljeni – dodaje dr Pavlović.

Na preventini pregled javilo se 30-ak građana, neki poslati na dalju dijagnostiku

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *