Uspeh „Brankovaca“ na takmičenju iz srpskog jezika

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 29. februar 2024. (Foto ilustracija)- Luka Anđelković, Dunja Stevanović i Neda Stojanović, učenici petog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu bili su najbolji na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i plasirali se na okružno takmičenje, koje će 6. aprila biti održano u Vranju.

Opštinsko takmičenje je održano u nedelju u Osnovnoj školi „Dragomir Trajković“ u Žbevcu, a iz škole „Branko Radičević“ učestvovala su 22 učenika od 5. do 8. razreda.

Luka, Dunja i Neda, učenici petog razreda, su bili najbolji na nivou opštine i oni sigurno idu dalje, a za dve učenice osmog razreda, Lunu Petrovu i Tanju Babović, se još uvek ne zna. Njih dve su osvojile po 14 poena, što je najveći broj poena u osmom razredu, ali s obzirom na to da je granica bila 15 poena, moguće je da Društvo za srpski jezik spusti prag, pa da i one odu dalje na okružno takmičenje – objašnjava za naš portal jedna od nastavnica srpskog jezika u školi „Branko Radičević“

Svi u školi su ponosni na svoje učenike i nadaju se uspehu i na predstojećem okružnom takmičenju.

-Verujemo u svoje učenike i njihov dalji uspeh, jer znamo koliko se trude. Ostvarili su sjajan rezultat, bili su najbolji uprkos činjenici da je njihova priprema za samo takmičenje bila neravnopravna u odnosu na učenike drugih škola, jer su nama časovi već dve godine po 30 minuta, bez dodatne nastave – dodaje nastavnica.

  • Do trenutka objavljiavnja teksta iz škole nam nisu dostavili fotografije nagrađenih učenika ni slike sa takmičenja



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *