Zablistali učenici škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju, njih 13 se plasiralo na okružna takmičenja

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. mart 2024.Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju ostvarili su sjajne rezultate na opštinskom takmičenju iz biologije, francuskog, engleskog i srpskog jezka, kao i iz matematike i fizike. Njih 13, od trećeg do osmog razreda, plasiralo se na okružna takmičenja koja će biti održana u martu i aprilu.

Najpre je održano takmičenje iz biologije, koje je za talentovanu decu  organizovao Centar za talente iz Vranja, i na kojem je briljiralo troje učenika sedmog razreda. Filip Simonović osvojio je prvo mesto, dok su Petra Stojanović i Simeon Milošević osvojili treće mesto. Školsko opštinsko takmičenje iz biologije održaće se 17. marta.

Najbolja na opštinskom takmičenju iz francuskog jezika bila je Sara Stanković, učenica osmog razreda, koja je osvojila drugo mesto, a na takmičenju iz engleskog jezika Stefana Stojmenović i Mihajlo Milošević, takođe učenici osmog razreda, osvojili su dva prva mesta.

Najviše učenika, njih šestoro, plasiralo se na okružno takmičeje iz matematike. U trećem razredu prvo mesto osvojio je Tadija Stojanović, drugo Stefan Tasić i treće Vasilije Stanković. U četvrtom razredu Mateja Spasić osvojio je prvo mesto, a Lana Levković drugo, dok je Filip Simonović, osvojivši prvo mesto, bio najbolji među učenicima sedmog razreda.

Prvo mesto iz fizike, među učenicima sedmog razreda, osvojio je Filip Simonović, dok je u šestom razredu prvi bio Mladen Milošević (ISPRAVKA: Prvo mesto je osvojio Mateja Trajković iz OŠ „B. Radičević“ Bujanovac), a četvrta je Nadica Stojanović.

Na okružno takmičenje iz srpskog jezika plasirala se Sofija Nakić, učenica šestog razreda, koja je osvojila prvo mesto.

      *delovi teksta su izmenjeni zbog tehničkih grešaka




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *