Cuki Memeti iz Oslara ne deli ljude po veri i naciji, a sada ima veliki razlog za sreću i ponos

Piše: N. Stevanović

Suat Memeti

Bujanovac, 4. mart 2024. Talentovani fudbaler Flakron Memeti (18) iz Oslara kod Bujanovca, sin Suata Memetija poznatijeg kao Cuki po kome nosi nadimak, po dobru znanom među sugrađanima, dobio je poziv reprezentacije Albanije i već je tri puta nastupio za selekciju do 18 godina.

O legendarnom lokalnom fudbalskom sudiji Cukiju, bez koga ne može da prođe nijedan turnir u bujanovačkoj i preševskoj opštini, i njegovim dobročinstvima Bujanovačke su ranije već pisale – i kad je ceo honorar donirao za lečenje male Teodore i kada je novčanik pun para vratio vlasniku.

Došlo vreme da Bujanovačke pišu o uspesima mog sina – kaže ponosno Suat

 

 

Razloga za ponos itekako ima. Talentovani Flakron nedavno je dobio prvo veliko priznanje u svojoj fudbalskoj karijeri tako što je zadužio dres reprezentacije Albanije.

-Dobio je poziv krajem godine na neku vrstu selekcije. Odigrao je tri meča za reprezentaciju igrača do 18 godina i ostavio više nego dobar utisak tako što je postigao dva gola i jednu asistenciju. Sledeće okupljanje je tokom ovog ili narednog meseca – kaže Suat za Bujanovačke.

Flakron sada nastupa za selekciju do 19 godina kosovskog superligaša Gnjilana, a ranije je nosio dres FK Trnovac i Mineralca iz Vranjske Banje, kada je zbog očiglednog talenta dobijao pozive i većih klubova.

-Bio je tek dete, mislili smo da je najbolje da ostane tu kod kuće, pa ako je stvarno toliko talentovan karijera neće pobeći. Sada je u Gnjilanu, tamo stanuje i trenira i dobro mu ide, što pokazuje i poziv u reprezentaciju – priča Cuki.

I on je, dodaje, igrao fudbal, za FK Levosoje, ali ni približno tako uspešno kao Flakron. Pored ljubavi prema sportu, sinu je, kako kaže, usadio i neke druge značajne ljudske vrednosti.

-Ne delim ljude, sugrađane i komšije, po veri, naciji. U našem selu zajedno žive Albanci i Srbi, oni znaju da sam ja tu i za jedne i za druge, za sve što treba – naglašava Cuki koji je i predsednik Mesne zajednice Oslare.

Suat Cuki donirao ceo honorar za lečenje male Teodore

I ovo nije jedina stvar na koju je ponosan. Bujanovačke su ranije pisale o Eldi Nuredini, supertalenovanoj devojčici iz Oslara, koja je dobila poziv da zaigra za žensku reprezentaciju Kosova u fudbalu.

Devojčica iz Oslara kod Bujanovca dobila poziv za kosovsku reprezentaciju

 

 

 




One thought on “Cuki Memeti iz Oslara ne deli ljude po veri i naciji, a sada ima veliki razlog za sreću i ponos

  1. Dušan

    Ove talente treba da angazuju i nasi selektori_ vera i nacija ne treba da budu prepreka za ucesce u selekcijama Srbije

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *