U Levosoju se kopa temelj za veliki krst, meštani sakupili 6.000 evra

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. mart 2024. – Meštani sela Levosoje i Oslare kod Bujanovca sakupili su blizu 6.000 evra za izgradnju krsta u zajedničkoj crkvi Svetog Proroka Ilije. Polovinu novca će iskoristiti za krst, a ostatak će uložiti u obnovu crkvenih objekata.

Već smo krenuli sa izgradnjom temelja za krst, trebalo bi do kraja meseca da bude sve završeno. Oko 3.000 evra će biti potrebno za krst, radiće ga braća Tošiki, a preostali novac ćemo iskoristiti za sređivanje crkvene odaje i ostalih crkvenih objekata – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Levosoje Jovan Milanović

On dodaje da, iako je potrebna suma sakupljena, meštani još uvek donose novac.

Krst, delo braće Tošiki, podignut u Žuželjici (foto&video)

-Svaka donacija nam je značajna, ljudi daju onoliko koliko žele i imaju i zahvalni smo na tome. Posebno bih izdvojio Aleksandra Stamenkovića iz Levosoja koji je donirao blizu 1.000 evra i Zorana Janjića Kacana iz Oslara koji je učestvovao sa 2.000 franaka – dodaje Milanović.

Milanović je iskoristio priliku da se zahvali i Veterinarskoj stanici Bujanovac i firmi Saba Belča, koji su takođe svojim donacijama pomogli da crka Svetog Proroka Ilije dobije obeležje koje zaslužuje.

I Božinjevac dobio krst od braće Tošiki (foto)

Podsetimo, najpre je svetleći krst impozantne veličine osvanuo u crkvi u Žuželjici, a zatim i u Božinjevcu. Levosoje će biti treće selo čiju će crkvu krasiti rad braće blizanaca Martina i Marjana Veljanovića (1985) iz Bujanovca, poznatijih kao braća Tošiki, a i meštani Davidovca su pokrenuli inicijativu za sakupljanje novca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *