Turska poklonila sanitet bujanovačkom Domu zdravlja

Bujanovac, 5. mart 2024. Dom zdravlja u Bujanovcu dobio je novo sanitetsko vozilo od Turske razvojne agencije  „Tika“. Ključeve vozila „opel“, vrednog 54.000 evra, na svečanosti održanoj u Palati Srbije danas je predsednku opštine Nagipu Arifiju uručio ambasador Turske.

-Ova donacija nama mnogo znači, jer će nam vozni park sada biti bogatiji za još jedno vozilo. Pored nas, vozilo je dobio i Dom zdravlja Bosilegrad, a Opšta bolnica u Kikindi dobila je inkubatore. Želela bih da ovom prilikom izrazim zahvalnost Turskoj organizaciji „Tika“, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Koordinacionom telu za jug Srbije – kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović, koja je prisustvovala svečanosti.

Pored direktorke,  događaju je prisutsvovao i direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, uz podršku Koordinacionog tela.

Ovo nije prvi put da Turska posredstvom svoje agencije pomaže opštinu Bujanovac.

Između ostalog, Tika je donirala 35.000 evra za izgradnju igrališta u Biljači, finansirala rekonstrukciju osnovne škole u Velikom Trnovcu, a Bujanovac je kao donaciju dobio i kamion za sakupljanje smeća.

Arifi otvorio igralište u Biljači, grupa meštana skandirala protiv njega

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *