Kamberi na grobu Adema Jašarija: Slava svima koji su pali za slobodu Kosova

Bujanovac, 6. mart 2024. Narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi prisustvovao je u utorak obeležavanju 26. godišnjice pogibije osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adema Jašarija u Prekazu.

“Epopeja o OVK, pre 26 godina označen je početak oslobađanja potlačenog albanskog naroda Kosova i udaren prvi temelj kosovske države. Kako bismo odali počast žrtvi porodice Jašari i obeležili 26. godišnjicu epopeje OVK, zajedno sa kolegama iz Partije za demokratsko delovanje, boravili smo u Prekazu. Slava porodici Jašari. Slava svima koji su pali za slobodu”, naveo je Kamberi.

Zajedno sa Kamberijem, poštu Jašariju su odali i funkcioneri PDD, među kojima je bio i Ragmi Mustafi, šef bujanovačkog odbora stranke.

Na Kosovu se svake godine obeležava trodnevna „epopeja“ posvećena Ademu Jašariju, kojeg Albanci slave kao „legendarnog komandanta“ i „oca nacije“. Za državu Srbiju Jašari je terorista kojeg su policijske snage posle trodnevne opsade 5,6, i 7. marta 1998, nakon što je prethodno odbio da im se preda – likvidirale u kući u Prekazu.

 

 

 




4 thoughts on “Kamberi na grobu Adema Jašarija: Slava svima koji su pali za slobodu Kosova

  1. Vlada

    nema ovde mesta ili razloga za mrzu
    ja bi prosto ovo sve okarakterisao kao uzdizanje terorista i njihove propagande i lepo pohapsio sve umesane za ovo promovisanje za teroristicko delovanje
    toliko od mene

    Reply
  2. Врање

    Ма Браво!
    Потлачени албански народ, а на чијој земљи?
    Колко зла носите у себи према Србији и Србима,а не прелазате од људскости да и део централне Србије прикључите косовским Албанцима, такође српског Косова и Метохије.
    Само ви се спремајте за то, а тако и треба кад си и ти мрзитељу свега што је српско, ушо у Скупштину.
    Само у Албанију,ти је место!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *