Bogata ponuda cveća na bujanovačkom trgu, za svačiji ukus i džep (Foto & Video)

Kod Miloša Katora veliki izbor prirodnog cveća

Bujanovac, 7. mart 2024. – Uoči praznika posvećenog ženama trg u Bujanovcu je prepun cveća, cvetnih aranžmana, nakita, ukrasa i svega onoga čime možete obradovati dame 8. marta. Cene su prilagođene svačijem džepu, tako da možete naći poklon od svega 150 dinara, pa do 3.000 pa i više.

Nataša i Jovana iz Lopardinca danas su prvi put ovde i kažu da je dan počeo dobro kad je prodaja u pitanju.

Prodajemo aranžirano veštačko cveće, a imamo i saksije sa prirodnim. Ono što možda najviše interesuje naše sugrađani su setovi koje smo napravile od veštačkog cveća i kozmetičkih proizvoda, čija je početna cena 500 dinara, a sadrže sve one kozmetičke sitnice koje su potrebne jednoj ženi – kažu uglas Jovana i Nataša za Bujanovačke i dodaje da jedna veštačka ruža, zavisno od pakovanja, košta od 150 do 300 dinara

Nataša i Jovana

Bujanovčanin Miloš Kator, koji prodaje prirodno cveće godinama unazad pred 8. mart, kaže da u ponudi ima saksije sa cvećem od 100 do 3.000 dinara.

Najjeftinija je primula i iznosi 100 dinara, muškatle 250, ciklama 300, drecen 600, orhideje su od 700 do 1.500, begonija od 400 do 1.000, a najskuplja je japanska ruža i njena cena je 3.000 dinara – objašnjava Miloš i dodaje da interesovanja ima i da se najviše prodaju ciklame i muškatle

Pažnju nam je privukao štand sa svetlećim buketima i sa leptirićima i medvedićima, koje na trgu prodaje Slavica iz Karadnika.

Slavica

-Prvi put sam ovde i interesovanje je za sada super, verovatno zbog toga što ovako nešto nije bilo do sada u ponudi. Medvedić sa ružom je 450 dinara, a svetleći buketi 1.500 i 1.800 – kaže Slavica.

Memeti

Memeti Jeto iz Bujanovca u svojoj ponudi ima cveće od 150 do 1.500 dinara koliko iznosi Orhideja.

-Orhideje su skupe, ali najviše idu. Zadovoljan sam kako za sada ide prodaja – kaže Memeti za naš portal.

Budite originalni, poklonite voljenoj ženi unikatni, ručno rađeni nakit od kože i drveta

Oni koji odluče da damama ne poklone cveće, već nešto drugo, mogu da izaberu neki komad ručno rađenog nakita, minđuša ili ogrlica od prirodne kože i drveta, koje izrađuje Ivana.

Prodavci kažu da ima kupaca

Bujanovčani koje smo zatekli na trgu u prepodnevnim časovima kažu za naš portal da je cveće najčešće prvi izbor, jer „koja dama ne voli da dobije buket cveća“.

-Ja uglavnom kupujem cveće svojoj lepšoj polovini, ruže su neka klasika, a vidim da ima i lepih aranžmana, pa videćemo – kaže naš sagovornik koji je došao da pogleda kava je ponuda, a odlučiće „sutra, da bi bilo sveže“.

Oni koji cveće biraju po boji trebalo bi da znaju da, bez obzira na vrstu, ljubičasta boja simboliše nežnost, plava vernost, maštu i sanjarenje, a narandžasta ponos i energiju života. Bela je simbol nevinosti i čestitosti, crvena ljubavi, vatre, života i lepote, zelena razumevanja i saosećanja, a žuta ljubomore, ali i radosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *