Dom zdravlja: Preventivni internistički pregledi u nedelju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 8. mart 2024. Preventivni internistički i kardiološki pregledi, kao i uzimanje krvi za laboratorijske analize određivanja šećera u krvi i lipidnog statusa, odnosno holesterola i triglicerida, obavljaće se u nedelju (10. mart) u Domu zdravlja u Bujanovcu. Fokus je, kao i do sada, na zdrave osobe, odnosno na sugrađane koji nemaju dijagnostifikovanu internu bolest i nemaju terapiju.

-Preglede će obavljati dr Lejlan Sadiku, sa timom medicinskih sestara, na internom odeljenju u periodu od 8 do 16 časova. Krv za laboratorijske analize uzimaće se u laboratoriji u prepodnevnoj smeni, u periodu od 8 do 11 časova – rekla je u petak za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

Pregledi su, kako kaže, namenjeni osobama koje do sada nisu imale internističku terapiju, odnosno registrovanu kardiovaskularnu bolest.

-Cilj je da se otkriju novi slučajevi bolesti, da oni koji nemaju problem provere stanje kardiovaskularnog sistema. Oni koji imaju terapiju će preko svojih izabranih lekara regularno da zakazuju preglede – dodaje dr Pavlović.

Praksu preventivnih pregleda sprovode Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *