Carina: Na Preševu ipak zaplenjeno 42 kg heroina

Bujanovac, 14. mart 2024. (foto Uprava carina) – Posle detaljne analize uzoraka praškaste materije od čak 42 kilograma otkrivene na carini na prelazu Preševo 6. marta utvrđeno je da je reč o heroinu, a ne o sintetičkoj drogi kako se prvobitno sumnjalo, saopšteno je u sredu iz Uprave carina.

Podsetimo, srpski carinici su početkom marta na Preševu u pregrađenom rezervoaru jednog kamiona otkrili pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma droge.

Prelaz Preševo: 42 kg droge u rezervoaru kamiona

Policija je zbog pokušaja šverca droge uhapsila bugarskog državljanina I. N. I. (44).

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

Detaljnim pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći deo rezervoara poslužio za skrivanje narkotika.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin.

Zaplenjeni tovar je tada predat policiji u dalju nadležnost, a uzorci praškaste materije poslati su na detaljnu analizu u Nacionalni centar za za kriminalističku forenziku MUP radi detaljne analize kojom je potvrđeno da se zapravo radi o opojnoj drogi heroin.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *