Dunja iz Svetog Save najbolja u Srbiji, prva na republičkom iz sociologije

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. mart 2024. Dunja Mitić, učenica trećeg razreda Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu ostvarila je fantastičan uspeh i osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz sociologije, što se prvi put dešava u istoriji škole. Zahvaljujući Dunji škola „Sveti Sava“ i grad Bujanovac sledeće godine će po prvi put biti organizatori i domaćini nekog republičkog takmičenja.

Republičko takmičenje iz sociologije održano je u subotu u Svilajncu, u organizaciji Srpskog sociološkog društva. U konkurenciji 12 teorijsko – istraživačkih radova iz četiri regionalna centra – Niš, Novi Sad, Beograd i Kosovska Mitrovica, Dunjin rad je bio najbolji.

Dunja iz “Svetog Save” zablistala u Nišu i plasirala se na republičko takmičenje iz sociologije

Dunja je bila najmlađa među takmičarima, jer su svi ostali učenici četvrtog razreda. Zahvalila se svima koji su je, kako kaže, pratili i podržavali.

-Srećna sam i ponosna zbog ostvarenog uspeha. Za mene je ovo jedno novo iskustvo koje sam stekla uz pomoć profesora i svih zaposlenih u školi, nosim divne utiske sa takmičenja, kao i nova poznanstva i prijateljstva. Drago mi je što sam uspela i što će dogodine ova manifestacija biti organizovana u našoj školi. Hvala svima koji su me pratili i podržavali – kaže Dunja.

Direktorka škole Svetlana Manasijević naglašava da će zahvaljujući Dunji Bujanovac biti domaćin republičkog takmičenja naredne godine.

-Komisiju su činili profesori fakulteta, istraživači koji rade u institutima, a pred njima su učenici branili svoje radove. Pored svih nagrada i pohvala, takođe postoji tradicija da pobednik tj. njegova škola organizuje naredne godine takmičenje, što znači da ćemo sledeće godine zahvaljujući Dunjinom uspehu mi biti domaćini – objašnjava direktorka SŠ „Sveti Sava“ Svetlana Manasijević.

Dunja je uz pomoć svog predmetnog nastavnika i mentora Petra Manasijevića obrađivala temu  „Mladi i digitalni Moloh: ugrožena ili nova društvenost“. Komisija je jednoglasno odlučila da njen rad proglasi najboljim.

-Uspeh na republičkom takmičenju iz sociologije 16. marta je doneo najveći plasman SŠ ,,Sveti Sava“ u Bujanovcu i samim tim prvi put otvorio vrata gradu Bujanovcu i našoj školi da naredne godine budu organizatori i domaćini republičkog takmičenja. Ovaj rezultat vidim ne samo kao uspeh, već kao postignuće gde se vredno radilo i zbog čega uspeh nije izostao. Bićemo spremni za svaki naredni uspeh naših učenika, profesora, gde ćemo uvek biti tim koji će posvedočiti i podsticati da znanje u ovoj školi ima svoj najveći moto i prave vrednosti koje donose naši učenici i profesori, a to su nagrade – kaže Manasijevićeva za Bujanovačke.

Petar Manasijević, Dunjin nastavnik i mentor, ističe da je njenim uspehom ispisana istorija rada jedne male škole na jugu Srbije.

-Na republičkom takmičenju iz sociologije smo uz izuzetnu posvećenost i marljivost, a to znači sate i sate usavršavanja rada do tančina, došli do rezultata da Dunja zauzme prvo mesto! Konkurencija je bila jaka, ali je komisija bez dileme i jednoglasno odlučila da Dunjin rad ponese titulu najboljeg rada. Verovao sam u nju i sve ono što smo radili. Nekad sam bio i prezahtevan, ali sve s razlogom. Budite ponosni na vašu sugrađanku, drugaricu i učenicu – ponosno kaže nastavnik Manasijević.

Bujanovačke čestitaju i žele Dunji još mnogo uspeha u daljem školovanju.




One thought on “Dunja iz Svetog Save najbolja u Srbiji, prva na republičkom iz sociologije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *