FK BSK: Rekonstrukcija stadiona prioritet

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 19. mart 2024. Na tribini organizacije Sabornost posvećenoj fudbalskom klubu BSK iz Bujanovca profesor fizičkog vaspitanja i fudbalski trener Miloš Dimitrijević Baksi govorio je o istorijatu kluba, krizi koja je trajala gotovo 20 godina, kao i o planovima za budućnost i rekonstrukciji stadiona koja je, kako je istaknuto, sada prioritet.

Tribinu na teme ,,Igra, timski duh i zajednica” i ,,Fudbal kao osnažujući faktor za mlade u Bujanovcu”, koja je održana u ponedeljak u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, organizovala je SrBska organizacija Sabornost (SOS).

-Dimitrijević je govorio o istorijatu kluba i njegovim postignućima, odnosno o tome kroz šta je sve fudbalski klub BSK prolazio od osnivanja do danas. Pričao je o jazu koji je trajao punih 20 godina, od 2002. do 2022. godine, i o tome da se u tom periodu nisu takmičile mlađe selekcije, sve do pre dve godine kada je došla nova uprava – kaže Milan Jovanović iz SOS-a.

Bilo je i reči, kako kaže, o planovima za budućnost, o rekonstrukciji stadiona kaja je obećana i koja je sada prioritet.

-Prvi tim BSK-a sada je prvi na tabeli i nadamo se da će posle ove sezone da se vrati u zonsko takmičenje, jer to naš tim zaslužuje – dodaje Jovanović.

Pored članova uprave kluba, tribini su prisustvola i deca, mlade fudbalske nade Bujanovca, kao i njihovi roditelji.

-Imamo preko 120 deteta, takmičimo se u svim selekcijama u regionu istočne Srbije, što je najveće takmičenje vezano za mlađe selekcije – kaže Jovanović i zahvaljuje se svima koji su došli da čuju predavanje.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *