Dr Stojanović Meče pravi svoju grupu građana za samostalan izlazak na izbore u Bujanovcu

Bujanovac, 20 mart 2024. – Poznati bujanovački lekar dr Dejan Stojanović Meče će na predstojećim lokalnim izborima predvoditi grupu građana pod svojim imenom, potvrdio je on za Bujanovačke. Kako naglašava, njegova grupa građana nema nikakve veze sa SrBskom organizacijom „Sabornost“ čiji je član.

U izjavi za naš portal Stojanović kaže da će njegova grupa građana biti potpuno nezavisna i samostalna, bez ičijeg patronata svejedno iz Beograda ili Bujanovca.

Kao potpuno nova politička opcija u našoj opštini bez centrale u Beogradu, logično je da na izbore izađemo sami pod nazivom „Grupa građana Dr Dejan Stojanovic“. Još jedan razlog samostalnog izlaska na lokalne izbore je taj da saznamo svoju realnu politočku snagu što ne bi bilo moguće kada bismo bili deo bilo koje koalicije. Ovako, ako dobijemo mali broj glasova bili bismo nelegitimni, a ne želimo da naša grupa ponese lovorike na račun već poznatih stranaka. Sa druge strane, ako ljudi prepoznaju našu opciju kao ozbiljnu i legitimnu alternativu, znaćemo kako da se postavimo i šta dalje da radimo, navodi Stojanović

On objašnjava osnovni motiv ulaska u politiku. Kako naglašava, „naša opština je na rubu egzistencije i opstanka jer nam sve više mladih emigrira ka Evropi i većim gradovima“. I to je, precizira, naš glavni razlog za formiranje ove političke opcije koju će činiti mladi, perspektivni i sposobni ljudi.

-Nismo ovde da kritikujemo i optužujemo jedni druge, jer zivimo u multietničkoj sredini i odgovornost je podjednaka. Trebalo bi da svaki intelektualac, privrednik, poljoprivrednik ili zanatlija  preuzme odgovornost. Našu buduću grupu građana ne vidimo kao opoziciju niti pretnju bilo kome. Iz tog razloga nismo kritični ni prema kome, već ćemo pokušati da stvorimo pozitivan i kulturan ambijent u Bujanovcu, kaže Stojanović.

Kako dodaje, spremni su da razgovaraju sa svima koji žele da pomognu i pridruže se u zajedničkom ostvarivanju ciljeva, a to je poboljšanje uslova života u gradu i selima.

Javnost će o aktivostima GG biti blagovremeno obaveštena preko portala “Bujanovačke” – završava Stojanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




2 thoughts on “Dr Stojanović Meče pravi svoju grupu građana za samostalan izlazak na izbore u Bujanovcu

  1. Спиридон

    ПРШТИ ПРШТИ БЕЛА СТАЗА….

    Дефинитивно пада СНС братија у Бујановцу. Стискају, краду, поткупљују али изгледа не иде. Призивају пропале локалне излизане ликове, збијају редове, али.. Осмелили се опозиционари, а богами и групе грађана.
    Ипак питања за доктора:
    Да ли ти је Оливер на листи?
    Иза те групе грађана не стоје неке службе, зар не…? Не знаш. Сазнаћеш.

    Reply
  2. Istina

    najzad prava vest. doco imaces podršku i to najvecu svih gradjana, i Albanaca i Roma i Srba, jer TI zbog svoje profesije a i kao covek zasluzujes i ne pavis razlike kao ostali politicari. A ostali nek se zapitaju zasto ih narod nece.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *