Pajaziti: Stručna praksa za članove partija i rođake političara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. mart 2024. Šef opozicione Alternative za promene u Bujanovcu Arber Pajaziti ponovo je kriitikovao način na koji opštinska vlast sprovodi program stručne prakse, navodeći da će najveći broj mesta ponovo zauzeti članovi partija i rođaci političkih lidera.

-Veliki broj njih nema pojma na kom mestu se „stručno usavršavaju“, neki će biti na praksi po ko zna koji put, neki i posle 3-4 godine rada. Nisu oni krivi za celu ovu situaciju, ko bi danas odbio 30.000 dinara?! – naveo je Pajaziti.

Bujanovačke su ranije pisale da će Opština ove godine sa 20 miliona dinara finansirati stručnu praksu kod 20 poslodavaca za 134 mlada Bujanovčana.

Stručna praksa za 134 Bujanovčana, ponovo najviše u Domu zdravlja i Komunalcu

Predsednik opštine Nagip Arifi je prošle nedelje ugostio neke od budućih praktikanata, najavljujući da će uskoro početi njihovo angažovanje. Kada tačno Bujanovačke nisu uspele da dobiju zvaničnu informaciju iz Arifijevog kabineta. Nezvanično, praksa počinje 1. aprila.

-O malverzacijama i zloupotrebi u izborne svrhe svedoči i činjenica da odlazeća vlast ne objavljuje imena, već samo fotografiju nekih od njih u  kancelariji – kaže Pajaziti ovim povodom.

Prethodnih godina pravo na stručnu praksu dobijao je mnogo veći broj mladih Albanaca nego Srba, o čemu su Bujanovačke takođe pisale.

Stručnu praksu dobilo mnogo više mladih Albanaca nego Srba, direktor Komunalca tvrdi da je spisak dobio iz Opštine




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *