Stiglo proleće

Bujanovac, 20. mart 2024. Za mnoge najlepše godišnje doba, proleće, počelo je danas u 04:06 časova, što znači da nas očekuju duži dani i toplije vreme, a trajaće sve do 20. juna kada počinje leto. Istovremeno, danas se obeležava i Međunarodni dan sreće.

Period prelaska iz zime u proleće donosi ravnotežu između svetlosti i tame, simbolizujući novo buđenje prirode i priliku za sveži početak.

Novo godišnje doba donosi i pomeranje sata na letnje računanje vremena, što će se dogoditi u noći sa subote (30. mart) na nedelju (31. mart), kada se kazaljka pomera sa 2 sata ujutro na 3 sata ujutro.

Na zimsko se ponovo vraćamo 27. oktobra.

U svetu se danas obeležava i Međunarodni dan sreće, proslavom sreće i blagostanja u svim oblicima, uz poklanjanje pažnje drugima i sebi, izražavanjem zahvalnosti i odvajanjem vremena za osobe koje se smatraju važnim.

Međunarodni dan sreće ustanovila je Generalna skupština UN 12. jula 2012. godine, a ima za cilj da prepozna važnost sreće i blagostanja kao univerzalnu težnju čovečanstva.

Tog dana  širom sveta se organizuju razni događaji, aktivnosti i inicijative u cilju promovisanja sreće, radosti i pozitivnosti. Cilj je da se među pojedincima, zajednicama i vladama podigne svest o važnosti sreće u svakodnevnom životu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *