Za studente iz Bujanovca i Preševa 30 stipendija na kosovskom i američkom koledžu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. mart 2024. (foto UNI) – Za studente iz opština Bujanovac i Preševo obezbeđeno je po 15 punih stipendija za studije na Univerzum internacionalnom koledžu (UNI) na Kosovu. Memorandume o saradnji u utorak su potpisali predsednici opština sa predstavnikom koledža Suatom Berišom.

Iz Opštine Bujanovac je saopšteno da memorandum sa kosovskim koledžom predviđa da su stipendije dostupne i za Univezitet američke države Arizona (Arizona State University). Naime, ovaj koledž na Kosovu je u nekoj vrsti partnerstva sa američkim univezitetom, po navodima sa sajtova obe ustanove.

“Ovaj memorandum predviđa mogućnost da 15 studenata iz naše opštine studira na Univerzum koledžu na osnovnim i master studijama uz punu stipendiju. Pored Univerzum koledža, stipendije su dostupne i za studiranje na Državnom univerzitetu Arizone”, saopšteno je iz Opštine Bujanovac nakon što su predsednik opštine Nagip Arifi i Beriša potpisali memorandum.  

Memorandum je juče u ime Opštine Preševo potpisao predsednik Šćiprim Arifi.

Bujanovačke su ranije pisale da su za albanske studente iz Bujanovca, Preševa i Medveđe dostupne i stipendije na univezitetima u Albaniji.

Za albanske studente sa juga Srbije 30 stipendija na univerzitetima u Albaniji




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *