I to je Beograd: Jedna garaža kao tri stana u Bujanovcu

Bujanovac, Beograd, 22. mart 2024. (Foto ilustracija) – Jedna garaža u Beogradu prodata je prošle godine za 63.000 evra, što je novac za koji se u Bujanovcu mogu kupiti 3 stana od po 40 kvadrata, ili jedan veliki stan od preko 120m2, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.

Prema pisanju Forbs-a Srbija, ovo nije jedinstven slučaj jer mnogi luksuzni stambeni projekti u prestonici, koji su trenutno u fazi razvoja i izgradnje, pored kvalitetnih stanova nude i parking po visokim petocifrenim iznosima.

Stanovi u Bujanovcu ponovo najjeftiniji u Srbiji

Kako se navodi, u zgradi Central Plaza u Pasterovoj ulici, koja će biti useljena na leto ove godine, parking mesta su prodavana u rasponu od 45.000 pa do 65.000 evra (sa PDV-om).

Sledi Belgravia, zgrada u izgradnji u Gospodar Jovanovoj gde je za garažno mesto plaćano 60.000 evra.

U prvih pet je i King Circle Residence, novi projekat na Slaviji, poznat i po fudbaleru Dejanu Stankoviću kao jednom od investitora, gde su kupci unapred kupovali stanove, ali i garažna mesta po cenama od 44.000 do 55.000 evra.

Iznad 50.000 su „išla“ i parking mesta u zgradi u Beogradskoj 21, kao i u Katanićevoj 10. Prodavana su po ceni od 50.400 evra.

Fores navodi i da mnogi investicioni kupci kupovinu garaže vide kao isplativiji biznis od kupovina stana.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *