Upis đaka prvaka i zakazivanje testiranja preko Euprave

Bujanovac, 22. mart 2024. (foto arhiva) – Budući prvaci od srede se mogu prijavljivati za testiranje i upis u školu na portalu e-Uprave. Upis u školu počinje 1. aprila, od kada kreću i termini dolaska u školu, odnosno upisa i testiranja dece.

Za zakazivanje termina potrebno je da roditelj ili staratelj ima otvoren nalog na portalu e-Uprave, dok sva četiri neophodna dokumenta škole dobijaju elektronski.

Roditelj, preko svog naloga na portalu E-uprava, iskasuje interesovanje za upis u osnovnu školu, što je usluga koja je dostupna od 20. marta  do 31. maja 2024. Tada roditelj bira termin za upis i testiranje deteta u periodu od 1. aprila do 31. maja. U zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole obaviće upis i testiranje deteta.

Mnistarka prosvete Slavica Đukić Dejanović navela je da će 65.000 mališana od 1. aprila do kraja maja steći status upisanih učenika i učenica u prvi razred.

-Roditelji dečaka i devojčica danas to mogu da učine na mnogo jednostavniji način – rekla je ministarka, prenosi RTS.

Termini za upis i testiranje i dalje se mogu zakazati i direktnim kontaktom sa školom, telefonom ili mejlom.

Školske 2024/2025. godine u prvi razred se upisuju sva deca rođena od 1. marta 2017. do kraja februara 2018. Roditelјi ove dece imaju zakonsku obavezu da upišu svoje dete u prvi razred.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *