„Brankovci“ obeležili Dan škole: 72 godine najplemenitije misije (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 27. mart 2024. Uz bogat kulturno – umetnički program, na temu borbe protiv nasilja, podelu zahvalnica najboljim učenicima i podelu nagrada pobednicima na literalnom i likovnom konkursu, Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu obeležila je danas Dan škole u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“.

Program je počeo himnom škole u izvođenju školskog hora, a zatim se prisutnima obratila direktorka Gordana Zlatković, koja je u ime kolektiva i svoje lično ime poželela dobrodošlicu svima.

-Brankovci danas slave svoj Dan škole. Slavimo 67 godina od kako naša škola ponosno nosi ime našeg velikog pesnika i 72 godine postojanja škole. Decenije i godine zasnovanih na najplemenitijoj misiji vaspitanja i obrazovanja, uvek sa vodećom porukom „Znanje je blago koje svog vlasnika svuda prati i niko mu ga ne može oduzeti“ – poručila je direktorka.

Govoreći o tome šta škola i obrazovanje znače u životu svakog od nas, Zlatkovićeva je govorila i o rekonstrukciji škole.

-Naša škola je više od dve godine gradilište, razdeljeni smo na više lokacija i jedva čekamo da se ponovo okupimo, da zajedno delimo sve lepe i manje lepe trenutke, da ponovo budemo u svom domu, gde se najlepše osećamo i gde smo svoji na svome – rekla je direktorka i istakla da su, i pored svih teškoća, ostali jaki i uspešni.

Posle obraćanja, direktorka je podelila nagrade pobednicima na literalnom i likovnom konkursu na temu „Prijatelji su najlepše zvezde“.

Među učenicima nižih razreda prvo mesto na literarnom konkursu osvojila je Iva Tolić, drugo Lena Denčić, a treće Dunja Tasić. Među učenicima starijih razreda najbolja je bila Helena Jović, zatim Nađa Stanković, dok je treće mesto osvojila Lina Boza.

Kada je reč o likovnom konkursu, najbolja među učenicima nižih razreda bila je Petra Mitić, drugi Nikola Kitanović i treći Enver Asani. Luka Petrov je osvojio prvo mesto u kategoriji starijih razreda, Nikolina Milanović drugo, dok je trećeplasirana bila Lena Milanović.

Nakon toga usledili su nastupi brankovaca koji pohađaju muzičku školu, koji su prepunoj sali pokazali svoj muzički talenat na harmonici i gitari, a zatim i hor koji je izveo numere „Kad bi meni dali jedan dan“ i „Kad bi svi ljudi na svetu“.

Pred sam kraj učenici starijih razreda, nizom dramatizacija i slikovito prikazujući situacije u kojima se često nalaze njihovi vršnajci, pokazali su da nasilje nikada nije rešenje, već prijateljstvo i poštovanje različitosti.

Direktorka je zatim podelia zahvalnice najboljim učenicima  na takmičenjima i najbolju promociju škole u ovoj godini.

Nagrađeni učenici su: Pavle Trajković, Luka Anđelković, Dunja Stevanović, Vlada Tašković, Anđela Stojanović, Lena Mitić, Novak Đorđević, Neda Stojanović, Petra Nikolić, David Jović, Sara Mladenović, Lea Trajković, Nikola Tasić, Mateja Trajković, Aleksa Pešič, Andrija Aleksić, Tanja Babović, Nikola Stojanović, Maja Janjić, Helena Jović, Luka Petrov, Luna Petrova i Ugleša Stošić.

Na samom kraju direktorka je posebno pozdravila i istakla rad kolege Srbe Stošića, nastavnika fizike koji uskoro odlazi u zasluženu penziju, zahvaljujući mu se na svemu što je u svom radnom veku uradio za školu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *