Četvrti dan potrage za dvogodišnjom Dankom: Specijalistički timovi na terenu

Bujanovac, 29. mart 2024. Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, stigli su noćas u Banjsko Polje kod Bora i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je u utorak nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa pet terenskih vozila i spasilačkim psom, saopštio MUP.

Potraga za malom Dankom: Policija proverava bazne stanice i telefone roditelja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

U potrazi za devojčicom učestvuje stotine pripadnika policije, žandarmerije, GSS, lovci, prenosi RTV.

Angažovane su i bespilotne letelice, sa termovizijskim kamerama, a teren nadleće i helikopterska jedinica.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sinoć je bio u Boru, kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom.

Na mesto nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju kod Bora došao je juče bager koji je, kako je objasnila policija na terenu, trebalo da raščisti deo oko kuće i omogući policiji da nastavi pretragu.

Na tom mestu su bili postavljeni i šatori, a prisutne su bile i Vatrogasno-spasilačke jedinice i jake policijske snage koje su blokirale prilaz kući.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine juče je, na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže Tik Tok objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sarajevski portal “Avaz“ je ranije sinoć objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra, za otkrivanje tih informacija,

Dvogodišnja Danka Ilić u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *