Počeo naučni skup u Bujanovačkoj banji, cilj dalja afirmacija jedne od najlekovitijih banja u Evropi

Bujanovac, 29. mart 2024. – U Bujanovačkoj banji počela je naučna konferencija „Međunarodni izazovi, zdravstvo i Bujanovačka Banja“. Ovaj skup traje do subote, a organizatori konferencije su Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti CESNA B, Međunarodna akademija nauka, umetnosti i bezbednosti i Univerzizet Sveti Kiril i Metodij iz Velikog Trnova u Bugarskoj.

Ideja skupa je afirmacija ovog lečilišta, da država obrati više pažnje na nju i da uloži u razvoj turizma, kaže za naš portal akademik prof. dr Slobodan Nešković u ime organizatora skupa

On je podsetio da je Bujanovačka banja jedna od najlekovitijih u Evropi, a ideja konferencije je još veća afirmacija ovog lečilišta.

Na konferenciji će izlagati 25 eminentnih naučnih radnika koji će, kako objašnjava, dati predloge za rešavanje problema i smernice državnim organima.

Organizacije koje organizuju skup se bave nacionalnim interesima Srbije, međunarodnim izazovima i odnosima, ekonomskim razvojem, ruralnim razvojem i razvojem turizma i poljoprivrede što je esencijalni interes Srbije.

Veliki naučni skup u Bujanovačkoj banji, afirmacija ovog lečilišta osnovni cilj konferencije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *