Konačno lepa vest: Investitori ne otpuštaju radnike u Bujanovcu kao u drugim gradovima, a za to postoji samo jedan razlog

Bujanovac, 31. mart 2024. – Portal Južne vesti objavio je tekst o otputanju radnika iz stranih kompanija na jugu Srbije otvorenih uz pomoć državnih subvencija. U tom kontekstu spominju se najčešće Leskovac, Vlasotince i Niš.

Na svu sreću, u Bujanovcu nije zabeležen ni jedan ovakav slučaj.

Ali, ne zato što su ovdašnji strani poslodavci veliki humanisti, već zato što ih jednostavno nema.

Brojnim najavama i obećanjima uprkos, na investitore, privatizaciju, prodaju ili bilo koji oblik transakcije koji bi pogurao učmalu bujanovačku privredu, godinama čekaju Jugokop, Gumoplastika, Bujanovačka banja, dok nekadašnji gradski ponos, Motel, koji je pripadao Proleću koje je u stečaju, predstavlja kuću strave i užasa na ulazu u grad

Nostalgija: Slike Motela naterale suze na oči Bujanovčana koji se sećaju prošlih vremena (Video)

Uprkos, dakle, brojnim najavama i obećanjima centralnih vlasti, domaći, a pre svega strani investitori u širokom luku zaobilaze Bujanovac.

Mišljenja zašto je to tako su podeljena – od onog da država “vrši ekonomsku segregaciju” i namerno želi da dodatno devastira taj kraj kako bi Albance podstakla na iseljavanje, do toga da lokalna vlast, koju čine isključivo albanske stranke, “svojim neodmerenim izjavama” čini da investitori taj region percipiraju kao nestabilan i rizičan za ulaganja. Naravno, u tom kontekstu ne sme se zaboraviti ni blizina Kosova i Metohije.

Kao da je Srbija samo do Vranja, Bujanovac i Preševo su svi zaboravili – konstatuju građani u komentarima na Fejsbuk stranici Bujanovačkih.

Čitaoci Bujanovačkih pitaju predsednika šta se dešava sa Jugokopom, GMP i Banjom

I zaista, u susednim Vranju, Vladičinom Hanu i Leskovcu radi na desetina stranih kompanija.

A za to vreme mladi iz svih nacionalnih zajednica odlaze u neke lepše i srećnije krajeve.

Bujanovac i investicije: Obilaženje u širokom luku

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *