Novi smer u vranjskoj gimnaziji za umetnički nadarenu decu

Bujanovac, 2. april 2024. Gimnazija “Bora Stanković“ u Vranju počinje pripremu za upis u dva specijalizovana odeljenja prvog razreda školske 2024/25. godine. Pored informatičkog odeljenja, koje postoji već 6 godina, otvara se i novi profil za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti.

„Sastanak zainteresovanih roditelja i učenika održaće se u subotu (6. april) u 10 sati u Svečanoj sali Gimnazije. Odmah nakon sastanka počeće i besplatna pripremna nastava za zainteresovane učenike“,  kaže direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti radiće po programu koji otvara prostor za rad u kreativnoj industriji, što je zanimanje budućnosti. Podrazumeva i dobru pripremljenost za nastavak obrazovanja – studiranje na različitim odsecima umetničkih fakulteta, ali pri tome ne uskraćuje učenicima prohodnost i na studijske programe iz srodnih ili sasvim drugih oblasti.

„Za upis u ovo odeljenje kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz opšte kulture 11. maja 2024. godine. Test sadrži pitanja sa srednjeg i naprednog nivoa iz predmeta srpski jezik i književnost, likovna kultura, muzička kultura i istorija. Za pripremu  se mogu koristiti udžbenici iz ovih predmeta“, dodaje direktorka.

Prijemni ispit iz matematike za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku polaže se u subotu 18. maja 2024. godine.

Sva obaveštenja biće na sajtu škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *