Zatvoren granični prelaz Evzoni

Bujanovac, 2. april 2024. (foto arhiva) – Granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, javljaju mediji u regionu. Štrajk će trajati danas i sutra.

Makedonska informativna agencija MIA javlja da će vozila Hitne pomoći moći da prolaze nesmetano, prenosi N1. Ostalima se savetuje da odlože putovanje. Manji prelazi ka Grčkoj navodno će biti otvoreni za putnički saobraćaj, ali ne i za teretni.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Medžitlija – Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambsade Grčke u Skoplju, putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati biti periodično omogućen, ali se putnicima savetuje da izbegavaju odlazak preko granice u ovom periodu.

Kako navode grčki mediji, carinici danas i sutra štrajkuju zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *