Dobre vesti za dijasporu:TAG uređaji za plaćanje putarine kroz Srbiju u ove tri evropske zemlje

Bujanovac, 3. april 2024. – Od 1. juna TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine moći će da se kupe u poslovnicama Telekoma Srbije u našoj zemlji, ali i u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, utvrđeno je ugovorom koji su potpisali „Putevi Srbije“ i „Telekom Srbija“. Direktor „Telekoma“ Vladimir Lučić rekao je za RTS da će u poslovnicama korisnicima biti omogućeno i da povežu TAG uređaje sa svojim platnim karticama, a to će moći da učine i putem veb portala koji će biti otvoren.

Ugovori o integraciji sistema za elektronsku naplatu putarine već su potpisani između Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, a do juna se očekuju i sporazumi sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Grčkom.

Otišlo se i korak dalje – potpisan je ugovor „Puteva Srbije“ i „Telekoma Srbija“ o prodaji TAG uređaja u svim poslovnicama „Telekoma“ u Srbiji, ali i u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj od 1. juna.

Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić rekao je za RTS da će se u poslovnicama prodavati nova vrsta TAG uređaja koji je povezan sa platnom karticom.

„Mi, osim što prodajemo TAG, faktički pomognemo korisniku da kroz tu aplikaciju poveže sa platnom karticom. S obzirom na to da će Putevi Srbije da uspeju da dogovore sa Hrvatskom, koliko ja vidim, nadam se i sa Grčkom tu automatsku naplatu, onda korisnik iz dijaspore koji kod nas uzme TAG moći će bez problema da putuje kroz sve ove zemlje vrlo jednostavno, automatski mu se skida sa platne kartice, iako nema novca na TAG-u“, rekao je Lučić.

Inače, putarina za putnička vozila od Subotice do Preševa je 2.450 dinara, za autobuse 7.330 dinara.

Od Šida do Preševa za automobile je 2.170 dinara, a za autobuse 6.500.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *