Ovacije, aplauzi i po koja suza: „Brankovci“ emotivno ispratili u penziju omiljenog profesora Srbu (VIDEO)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. april 2024. Đaci bujanovačke OŠ “Branko Radičević” priredili su u četvrtak jednom od omiljenih nastavnika Srbi Stošiću ispraćaj u penziju koji će pamtiti ceo život i koji je itekako zaslužio.

Uz ovacije, višeminutni aplauz i pozdrav sa svakim od brojnih učenika koji su došli da ga isprate, profesor fizike Srba Stošić iz Bujanovca juče je završio svoj radni vek. Rad sa decom u školi bio mu je, kako je rekao našem portalu, najlepši deo karijere.

Srba Stošić

U takvim trenucima osećanja su pomešana. Bio sam srećan zbog takvog ispraćaja, to je bio najlepši poklon za mene, najvažnija potvrda mog dobrog rada i truda. Istovremeno sam bio i tužan, zbog rastanka, zbog kraja jednog životnog poglavlja, da tako kažem. Hvala đacima i svim kolegama, sa kojima sam takođe imao odnos zasnovan na poštovanju i uvažavanju  – rekao je profesor Stošić za Bujanovačke

Diplomirani mašinski inženjer i profesor fizike Srba Stošić predano je prenosio veliko znanje bujanovačkim đacima od 2008. godine, a dubok trag ostavio je i u školi “Vuk Karadžić” u Levosoju, u kojoj je radio 14 godina.

Njegovi đaci ostvarivali su zapažene rezultate na takmičenjima svih ovih godina.

Odlazak Stošića u penziju prokomentarisala je  direktorka bujanovačke škole Gordana Zlatković.

-Moji „Brankovci“ se rastaju od svog omiljenog nastavnika fizike Srbe Stošića, kome je danas bio poslednji radni dan! Hvala Vam za požrtvovanost, veliki trud i rad, za poštovanje i uvažavanje! Deca daju najbolju ocenu – navela je direktorka.

A kako su deca “ocenila” profesora Stošića pogledajte u videu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *