Uhapšeni predsednici mesnih zajednica, plaćali radove kojih nije bilo

Bujanovac, 6. april 2024. Sedam predsednika Saveta mesnih zajednica sa teritorije Leskovca uhapšeno je zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu. Uhapšen je i vlasnik preduzetničke radnje iz Grdelice zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Predsednici mesnih zajednica su ovom preduzetniku izdavali račune kao da je uradio građevinske poslove za njih, iako oni nisu izvedeni, navodi se u saopštenju, prenose Južne vesti.

-Kako se sumnja, A. S. je od 2021. godine do kraja 2023. godine podstrekavao predsednike Saveta mesnih zajednica sela kod Leskovca da njemu kao navodnom izvođaču građevinskih radova overe račune i izvrše isplatu novca u ukupnom iznosu od 7.470.300,00 dinara, iako su znali da ti građevinski radovi, gde su investitori bili navedene mesne zajednice, nisu izvedeni. Navedeni novac je prethodno prenet sa računa budžeta grada Leskovca na račune mesnih zajednica, čime je naneta šteta budžetu grada Leskovca, a preduzetničkoj radnji iz Grdelice omogućena protivpravna imovinska korist u navedenom iznosu – naveli su u petak iz Tužilaštva.

Uhapšeni su predsednici Saveta mesnih zajednica N. S. (33), Z. T. (42), D. S. (52), I. M. (49), M. S. (61), N. T. (51) i M. K. (40), kao i A. S. (48) koji je odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice.

Osumnjičenima je, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.




2 thoughts on “Uhapšeni predsednici mesnih zajednica, plaćali radove kojih nije bilo

  1. Ruzica

    Nista nije bolje i u Trgovištu! Vec mnogo – gore !!! Ali kad nema kontrola sve prodate duse na poziciji, vise desetina godina, i ucenjuju sirotinju za parce hleba da rade sta im oni kazu!!! pozdrav

    Reply
  2. Emilijo

    lele ako upadnu i u opštinu Bujanovac. kuku biće belaja. od opstinara pa do kurira i clanova mesnih zajednica i presednika istih, biće posla za nadležne organe. A mislim da je redno da vidimo kako i gde se troše pare svih građana. Pogotovo na asfaltiranje od 2mm asfalta, piše se deonica od 1 km, a asfaltira se 890 metata, izgradnju buster stanica koje ne rade i slicno. a ce dodjev sigurno.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *