Tuga u Žbevcu: Baka Snežana i njen suprug žive životom nedostojnim čoveka, pomozimo im

Bujanovac, 9. april 2024. U selu Žbevac kod Bujanovca živi baka Snežana sa svojim suprugom na ivici egzistencije. Zaboravljeni od svih, bez kupatila i vode, u staroj i oronuloj kući, žive od socijalne pomoći koja iznosi 12.000 dinara. Humanitarna organizacija „Verittas“ iz Vranja pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za pomoć ljudima.

Još jedna životna priča od koje nas je duša zabolela, pitamo se iz razloga što često nailazimo na ovakve sudbine, zašto roditelji koji imaju ćerke bivaju ostavljeni, zar oni nemaju decu, zar ćerke nemaju obavezu da brinu o svojim roditeljima ili je to samo obaveza sinova, odnosno muških potomaka? Suze roditelja su najteze!“, poručuju iz humanitarne organizacije „Veritas“

Članovi ove organizacije žele da upoznaju sve sa srceparajućom pričom o baki i deki koji žive u oskudici i sirotinji u selu kod Bujanovca, u staroj i oronuloj kući, bez kupatila i vode.

„Ovi divni ljudi su svoj život posvetili brizi o svojoj porodici, odgajili njih četiri koje su otišle i zaboravile na njih, zaboravile da imaju roditelje i sada se baka i deka sami bore da prežive.Od njih četiri samo jedna ćerka ih posećuje, ali je ona daleko i nije u mogućnosti da se o njima brine. Ostali su da se snalaze sami, bez ikakve podrške, nemaju ni komšije, udaljeni su od sela“, poručuju iz organizacije.

Baka i deka se, kako kažu, suočavaju sa teškoćama svakodnevnog života – vode borbu za hranu, lekove i osnovne potrepštine. Baka Snežana ide i radi kod drugih za hranu ili sta joj daju, a deka je bolestan i otežano se kreće, tako da je sav teret pao na leđa baka Snežane koja radi sve poslove. Žive od Socijalne pomoci koja iznosi 12.000 dinara.

„Možemo li da promenimo njihovu sudbinu? Skromni, tražili su krevet zato što ih od tih koje imaju bodu federi, frižider da im se hrana ne kvari i slavinu da stave nа crevo napolju da im ne teče voda koja im dolazi iz izvora sa brda, a treba im sve. Pokrećemo akciju prikupljanja pomoći kako bismo im pružili podršku koja im je tako potrebna. Svaka donacija, bez obzira na visinu, značiće im mnogo“, dodaju iz organizacije.

Otvorite svoja srca i pružite pomoć baki i deki koji su zaslužili mirnu starost, punu ljubavi i podrške. I najmanja donacija svakog od nas može učiniti veliku promenu u njihovom životu.

Uplate možete izvršiti na račune koji se nalaze u nastavku teksta.

Dinarski racun:170-30057681000-14

Devizni racun:(IBAN)RS35170003005768100305

SWIFT:BACXRSBG

PayPal:sgvdinj@gmail.com

Primalac:HO „Verittas“

Svrha uplate: pomoć baki Snežani




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *