Požar na deponiji ne jenjava, smrad i dim se šire gradom

Bujanovac, 9. april 2024.- Vatra na deponiji ne posustaje a smrad i dim osećaju se u čitavom Bujanovcu i brojnim okolnim naseljima, javio je reporter Bujanovačkih oko 19 sati.

Kako smo danas ranije javili, požar je izbio oko 16 sati.

Krenuo pakao sa deponije, ogorčeni građani u panici

Do sada niko nije odgovarao za višegodišnje požare na deponiji i sistematsko trovanje građana koji sumnjaju da će se nešto promeniti.

Ono što nadležni i na lokalnom i republičkom nivou obećavaju je strpljenje dok se ne završe regionalna deponija kod Vranja i transfer stanica na bujanovačkoj deponiji, ali do toga neće doći bar još dve godine!

Šta nam do tada preostaje?

Najugroženiji su građani koji žive u delovima grada koji gravitiraju prema deponiji. Upravo su oni pre nekoliko godina zbog stalnih požara na deponiji podneli krivičnu prijavu protiv NN lica, ali bez zvaničnog epiloga.

Godinama unazad uporedo sa prvim sunčanim danima počinje da gori i deponija, a da niko nije uspeo da otkrije tačan razlog ove pojave.

Komunalac, koji se stara o deponiji, optužuje za to sakupljače sekundarnih sirovina, a postoji i teorija da se smeće pali samo od sebe zbog nagomilnog ugnjen monoksida.

Svejedno, sva je prilika da nam ne gine još jedno pakleno leto i gušenje u otrovnim isparenjima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *