Mladi avio modelari iz Bujanovca idu na republičko takmičenje

Piše: I. Jovanović

Neda i Dunja

Bujanovac, 10. april 2024. -Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, njih ukupno 12, bririljali su na okružnim takmičenjima iz srpskog jezika i tehnike i tehnologije, osvojivši dva prva, dva druga i dva treća mesta. Dalje na republičko takmičenje iz tehnike i tehnologije plasirali su se Aleksa Pešić, Nikola Tasić, Andrija Aleksić i Helena Jović, dok se za srpski jezik takmičenje završava na ovom nivou.

Na okružnom takmičenju iz tehnike i tehnologije, održanom u nedelju u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Vranju, zablistalo je šestoro učenika šestog razreda, i jedna učenica osmog razreda, od kojih se četvoro plasiralo dalje na republičko takmičenje.

U oblasti avio modelarstva prvo mesto osvojio je Nikola Tasić, treću nagradu je dobio David Jović, dok je Sara Mladenović samo učestvovala.

U oblasti raketnog modelarstva najbolji je bio Aleksa Pešić i osvojio prvo mesto, dok je Andrija Aleksić bio drugi. Petra Nikolić je dobila treću nagradu.

Helena Jović, učenica osmog razreda, osvojila je treće mesto u praktičnom radu.

Neda Stojanović, učenica petog razreda, osvojila je drugo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, održanom u subotu u OŠ „Dositej Obradović“ u Vranju. Treće mesto osvojila je Dunja Stevanović, takođe učenica petog razreda, a među takmičarima je bio i učenik petog razreda Luka Anđelković.

Pored njih, Luna Petrova i Tanja Babović, učenice osmog razreda, osvojile su veliki broj poena na okružnom takmičenju iz srpskog jezika. Treba ponoviti da takmičenje iz srpskog nema republički nivo, pa je Lunin i Tanjin uspeh tim veći.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *