Moj agronom, biznis koncept u poljoprivredi

Arsić

Bujanovac, 9. april 2024. (Foto ilustracija) – Članovi saveta mesnih zajednica Klenike i Levosoje, Saša Arsić i  Ivan Simonović, u saradnji sa Dejanom Stojanovićem, diplomiranim inžinjerom poljoprivrede za zaštitu bilja iz Levosoja, organizovaće prezentaciju koncepta Moj Agronom.

Ideja je da kroz stručna predavanja i konkretne mere subvencija koje nudi koncept Moj Agronom olakšamo proizvoidnju poljoprivrednim proizvođačima i stočarima na teritoriji opštine Bujanovac proizvodnju – poručuju organizatori

Prezentacija će se održati u petak (12. april) u maloj sali Doma kulture u Bujanovcu u 19 časova i u subotu (13. april) u Domu kulture u Kleniku sa početkom u 11 časova.

Koncept Moj Agronom bujanovačkim poljoprivrednicima će predstaviti inženjer poljoprivrede Milinko Šaponjić, specijalista biotehničkih nauka Marjana Đorđević, inžinjer agronomije Zoran Duškić i Miško Blagojević doktor poljoprivrednih nauka.

Kako kažu, misija je da direktnim subvencijama na terenu u vidu obezbeđivanja stočne hrane, hemije za setvu kao i semena i veštačkog đubriva koje bi poljoprivredni proizvođači dobijali odmah, a plaćali nakon 2 meseca olakšali finansijsku situaciju poljoprivrednika.

Takođe bi upućivali zainteresovane na konkurse Ministarstva poljoprivrede i pomagali oko prikupljanja neophodne dokumentacije.

Na terenu bi stručnim savetima pomogali u rešavanju nedoumica oko setve i stočarstva kao i voćarstva.

-Vizija je da opština Bujanovac zauzme vodeće mesto u poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji – kaže Arsić.

Po njegovim rečima, na prezentacije su dobrodošli svi bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *