Pukovnik Siniša Nikolić novi komandant 4. brigade

pukovnik Siniša Nikolić

Bujanovac, 10. april 2024. (foto 4. brigada KoV) – Ukazom predsednika Republike Srbije pukovnik Siniša Nikolić imenovan je za komandanta Četvrte brigade Kopnene vojske u Vranju. Primopredaja dužnosti između novog i dosadašnjeg komandanta, brigadnog generala Novice Petrovića, obavljena je u utorak u kasarni u Vranju.

Pukovnik Siniša Nikolić dosad je bio zamenik komandanta ove brigade. Njegovom prethodniku, brigadnom generalu Petroviću, ukazom predsednika republike prestala je profesionalna vojna služba.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji je prisustvovao primopredaji, rekao je da je pred pukovnikom Nikolićem odgovornost „da nastavi uspešno komandovanje brigadom“, piše Vranjenews.

Simović se zahvalio brigadnom generalu Petroviću „na stručnom, časnom i dostojanstvenom komandovanju 4. brigadom Kopnene vojske, koja izvršava složene zadatke i uživa veliko poverenje građana“ i poželeo mu „srećne penzionerske dane“.

Komandant Kopnene vojske je istakao da je dosadašnji komandant brigade „časno i odgovorno obavljao tu dužnost“, a novoimenovanom komandantu poželeo „da bude uspešan kao prethodni komandant, i bolji od njega“.

Odlazeći komandant Četvrte brigade, brigadni general Novica Petrović, zahvalio se na saradnji svim pripadnicima Četvrte brigade i Kopnene vojske, čelnim ljudima i svim građanima Vranja i Pčinjskog okruga, koji su mu, kako je rekao, „u velikoj meri pomogli u komandovanju brigadom i uspešno realizovanim zadacima“, istakavši da mu je bila „čast da bude na čelu takve brigade“.

Pukovnik Siniša Nikolić se zahvalio na ukazanom poverenju državnom i vojnom rukovodstvu, „svestan odgovornosti i obaveza koje ga očekuju, ali i svestan sposobnosti i kvaliteta vojnika i starešina Četvrte brigade, sa kojima je, kao što se do sada uverio, „svaki zadatak izvršiv i cilj ostvariv, krajnje profesionalno i odgovorno“.

Pukovnik Siniša Nikolić rođen je 8. septembra 1973. u Pakracu. U profesionalnoj vojnoj službi je od 1996. godine. Završio je vojnu akademiju 1996. godine, komandno-štabno usavršavanje 2009. godine, a generalštabno usavršavanje 2016. godine. Do sada je obavljao dužnost zamenika komandanta Četvrte brigade kopnene vojske.

On je peti po redu komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, formirane 30. juna 2007. godine od delova Niškog i Prištinskog korpusa Vojske Srbije, pre svega 78. motorizovane brigade, ali i delova 549. motorizovane, 243. mehanizovane i 52. mešovite atiljerijske brigade. Komanda Četvrte brigade Kopnene vojske razmeštena je u Vranju, a 11 neposredno potčinjenih jedinica koje su razmeštene u garnizonima Vranje i Bujanovac, „uspešno realizuju zadatke s ciljem očuvanja mira i stabilnosti u zoni odgovornosti brigade na jugu centralne Srbije“. Zona odgovornosti brigade obuhvata opštine Vranje, Bujanovac, Preševo, Surdulica, Vladičin Han, Trgovište, Bosilegrad i Crna Trava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *