Policija poziva građane da sami predlože deonicu za kontrolu brzine

Bujanovac, 12. april 2024. (Foto MUP) – Saobraćajna policija najavila je da će od 25. aprila do 1. maja sprovesti akciju pojačane kontrole usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine. Policija poziva građane da predlože deonicu gde smatraju da je potrebno postaviti radare, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija će, kako se navodi, svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napominjemo da će se u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, od 00 do 24 časa realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa, stoji u saopštenju

MUP poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

„Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju. Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine“, dodaje se u saopštenju.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *