Emir Kusturica sutra u Vranju

Bujanovac, 13. april 2024. (foto MC Beograd) – Emir Kusturica, poznati srpski reditelj i pisac, dolazi u nedelju u Vranje kako bi primio Nagradu Borisav Stanković, koja se dodeljuje jednom godišnje za dostignuća na polju književnosti.

Na književnoj večeri posvećenoj laureatu govoriće i Milo Lompar.

Posle programa u Vranju i Beogradu, koji su u okviru 58. Borine nedelje održani od 24. do 30. marta ostale su još dve večeri do kraja jedne od najstarijih književnih manifestacija u Srbiji, koji su ranije prolongirani zbog odustva ovogodišnjeg laureata Emira Kusturice iz države.

Kusturici književna nagrada „Bora Stanković“ u Vranju

Kako je u četvrtak objavljeno iz Književne zajednice Borisav Stanković, u subotu 13. aprila o temi Borine nedelje Srpski kulturni obrazac govoriće prof. dr Milo Lompar.

Početak programa je u 19.30 časova u Muzej kući Bore Stankovića (u slučaju lošeg vremena Galerija Narodnog muzeja u Vranju).

Dan kasnije, planiran je dolazak Emira Kusturice i uručenje Nagrade Borisav Stanković, prenosi Vranje news.

Program će biti održan u Muzej kući Bore Stankovića, takođe od 19.30 sati (u slučaju lošeg vremena Galerija Narodnog muzeja u Vranju).

U okviru ovogodišnje Borine nedelje u poslednjoj nedelji marta u Vranju su gostovali književnici Vladimir Pištalo, Aleksandar Laković, a u okviru programa pod nazivom Matica srpska na Borinoj nedelji književnici Selimir Radulović i Ivan Negrišorac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *